Ta svet je lep, če si človek do ljudi

5. novembra 2012 je v naših krajih vladala voda, ne ljudje. Dravi smo bili primorani dati prostor, ki si ga je jemala. Narava tukaj ni prizanašala nikomur, tudi Lekarni Duplek ne.

Tistega dne smo se zavedali, da moramo reševati lekarno, zdravila, računalnike, lekarniško opremo, čim več in čim hitreje, saj si je Drava dovolila vstopiti v lekarno, jo poplaviti in v lekarni gostovati do naslednjega jutra. Uspelo nam je rešiti najpomembnejše, uspelo nam je rešiti zdravila.

Takoj nam je bilo jasno, da bodo ljudje, ki so doživeli naravno katastrofo, v naslednjih dneh še bolj kot običajno potrebovali zdravila, potrebovali lekarno v svojem kraju, blizu svojega doma. Ob pomoči sodelavk, družinskih članov, prijateljev, kolegov, poslovnih partnerjev, sosedov, znancev in tudi neznancev, smo hitro vzpostavili poslovno okolje lekarne. Naši bolniki so tako naslednje dni po poplavi dobili svoja zdravila. Kot da Drava ni za sabo pustila razdejanja, uničila prostore in opremo lekarne v taki meri, da bomo morali lekarno v celoti sanirati.

Oglejte si slike poplavljene lekarne.

Lekarno smo tako zaradi sanacije začasno preselili v zgornje nadstropje v istem poslovnem objektu. Predvidoma bomo tukaj do začetka leta 2013. Lekarna posluje v običajnem delovnem času. Dosegljivi smo na tel.št. 02 68 40 050. Na naši spletni strani www.lekarna-duplek.si lahko ogledate aktualne novice, našo ponudbo, storitve, preberete članke.

V januarju 2013 bo lekarna spet prestavljena na staro mesto in bo zasijala v prenovljeni podobi.

Prestali smo težko preizkušnjo, ki nam je med drugim dala tudi odgovore na vprašanja: zakaj toliko solidarnosti, zakaj sočutje, zakaj dajanje, zakaj darovanje ? Preprosto zato, ker smo ljudje med seboj povezani in odgovorni drug za drugega. Ker je sočutje potrebno za razvijanje vrlin in ker je solidarnost ob nesreči kot dež ob suši.

Prihaja nov čas. Čas, ki ga namenimo svojim in sebi. Čas praznikov in praznovanj. Čas za počitek in razmislek. Čas za voščila in dobre želje.

Želimo vam veliko razlogov za srečo in veliko sreče z razlogom. Srečno!

Nevena Šajber, mag.farm. in kolektiv Lekarne Duplek

Kontakt

Lekarna Duplek,
Nevena Šajber, mag. farm.
Cesta k Dravi 8
2241 Spodnji Duplek
Slovenija

Tel.: +386 2 684 0050
Faks: +386 2 684 0051

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov.

© 2016 Lekarna Duplek | Izdelava strani MARS